כמות: 8 מנות

חומרים לסופלה:

300 גרם שוקולד מריר

250 גרם מחמאה

חצי כוס סוכר (100 גרם)

2 ביצים שלמות + 6 חלמונים

חצי כוס קמח (70 גרם)

 

להחביא בפנים (לא חובה):

8-12 קוביות שוקולד לבן (או מטבעות)

 

להגשה:

אבקת סוכר

4 כדורי גלידה

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

ממיסים שוקולד, מחמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.

בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים

מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).

מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.

אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.

מגישים חם!

בתאבון